Mindennapi Sommelier Ismeretek

NEM CSAK SZAKMABELIEKNEK!

Az éttermekben ajánlott borokon túl egyre többen fedezik fel a jó borokat a mindennapi kellemes és kulturált társasági borozgatáshoz. Egyre gyakrabban válik a baráti, családi, sőt, az üzleti társalgás témájává a borok lenyűgözően színes világa.

Mindenképpen jól járunk, ha ismerősként mozgunk a hazai borkultúrában és tudunk beszélni közösségi élményekről. Mert vannak!

Erre készít fel az alábbi tematika anyaga!

  1. Sommelier feladata – szerepe a „mindennapi gasztronómiában". A foglalkozás története. Organoleptikus alapismeretek elsajátítása. Az egyéni kóstolás-technika kialakítása.
  2. A bor illata. Az alapvető illatminták érzékszervi elsajátítása. Illatok csoportosítása, felismerésük és rögzítésük. Az ízek és illatok kölcsönhatása.!
  3. Magyarország borvidékei, a történelmi borvidékek. Borföldrajz - talaj és éghajlati adottságok. A terroir fogalma. Szőlő fajták, termesztési alapfogalmak, szüretelés. A szőlő feldolgozása - felszerelés, technológia. Büszkeségünk a tokaji bor!
  4. A mindennapi borszervírozás fortélyai. A jó tárolás haszna, fogyasztási hőmérséklet, palackbontás, bortöltés. Dekantálás - hogyan és mikor kell alkalmazni?! Pohárismeret a mindennapokra. Borlap vagy itallap?
  5. Ételek - italok párosítása. A bor - és más italok - helye és szerepe az étkezéseknél. A mindennapok menüi és borai. Hogyan ínyenckedjünk?
  6. Mi lehet PÁLINKA? Barangolás a pálinkák zamatos világában. A pálinkafőzés fortélyai. Mikor, mihez és hogyan fogyasszuk a pálinkát? Mi az ideális hőmérséklet?
  7. V I Z S G A N A P         (írásbeli teszt és organoleptikus borfelismerés)

 Tanfolyam részvételi díja: 65.000.- + ÁFA

poharak
Weblap készítés