Szezonális ajánlatok
Könnyű nyári ételek, könnyű nyári borok
Lecsó – Gere Attila Olaszrizling, Font Kékfrankos Rosé
Grillezett csirke (szárny, mell, comb) – Figula Olaszrizling, Szeremley Rizling
Grillezett sertés vagy mangalica – St. Andrea Napbor, Bock Chardonnay barrique
Fajsúlyosabb, sötét húsok mellé könnyű, de jól iható vörösborokat is kipróbálhatunk, mint Dúzsi Tamás Tour De Dúzsi Cuvée-je, Vesztergombi Ferenc Shiraz bora.
Grillezésnél nemcsak csirkét, sertést vagy más vörös húsokat szoktunk megsütni, hanem néha előkerülnek a halak is. Előfordulhat, hogy a tenger gyümölcseivel készült ételek is megjelennek asztalunkon (tengeri herkentyűs rizottó), és bizony ezekhez az ételekhez is kívánunk finom borokat. Általában fehér, száraz a javasolt – Móri Maurus Chardonnay, Badacsonyi Laposa Bazaltbor -, de néha vannak kivételek.
Bográcsban készített harcsapaprikáshoz (természetesen túros csuszával és pirított szalonnával) vörösbort igyunk – Takler Kadarka.
Természetesen nem csak halat készíthetünk bográcsozáskor, hanem halászlét, csirkepaprikást, gulyáslevest és paprikás krumplit is. Ezekhez az ételekhez vörösborokat kínáljuk.
- Szekszárdi Kadarka Vida Péter, Vesztergombi Ferenc
- Szekszárdi Kékfrankos Bock József
- Szekszárdi Bodrikutya Bodri pince
- Villányi Apropó Maul Zsolt
- Villányi Vízió Cuvée Maul Zsolt
Főzelékek
Valamikor nem tudunk kimenni a kertbe főzőcskézni, ezért a konyhában kell alkotnunk valami finomat, de egészségeset. Ilyenkor szezonja van a különböző főzelékeknek is. Ezekhez a könnyű ételekhez, friss, üde fehérborokat ajánljunk.
Zöldborsó főzelék – Lesence Muskotály Prime
Karfiolfőzelék – Lesence Sauvignon Blanc Prime