Szezonális ajánlatok

Könnyű nyári ételek, könnyű nyári borok

Lecsó – Gere Attila Olaszrizling, Font Kékfrankos Rosé

Grillezett csirke (szárny, mell, comb) – Figula Olaszrizling, Szeremley Rizling

Grillezett sertés vagy mangalica – St. Andrea Napbor, Bock Chardonnay barrique

Fajsúlyosabb, sötét húsok mellé könnyű, de jól iható vörösborokat is kipróbálhatunk, mint Dúzsi Tamás Tour De Dúzsi Cuvée-je, Vesztergombi Ferenc Shiraz bora.

Grillezésnél nemcsak csirkét, sertést vagy más vörös húsokat szoktunk megsütni, hanem néha előkerülnek a halak is. Előfordulhat, hogy a tenger gyümölcseivel készült ételek is megjelennek asztalunkon (tengeri herkentyűs rizottó), és bizony ezekhez az ételekhez is kívánunk finom borokat. Általában fehér, száraz a javasolt – Móri Maurus Chardonnay, Badacsonyi Laposa Bazaltbor -, de néha vannak kivételek.

Bográcsban készített harcsapaprikáshoz (természetesen túros csuszával és pirított szalonnával) vörösbort igyunk – Takler Kadarka.

Természetesen nem csak halat készíthetünk bográcsozáskor, hanem halászlét, csirkepaprikást, gulyáslevest és paprikás krumplit is. Ezekhez az ételekhez vörösborokat kínáljuk.

-      Szekszárdi Kadarka Vida Péter, Vesztergombi Ferenc

-      Szekszárdi Kékfrankos Bock József

-      Szekszárdi Bodrikutya Bodri pince

-      Villányi Apropó Maul Zsolt

-      Villányi Vízió Cuvée Maul Zsolt

Főzelékek

Valamikor nem tudunk kimenni a kertbe főzőcskézni, ezért a konyhában kell alkotnunk valami finomat, de egészségeset. Ilyenkor szezonja van a különböző főzelékeknek is. Ezekhez a könnyű ételekhez, friss, üde fehérborokat ajánljunk.

Zöldborsó főzelék – Lesence Muskotály Prime

Karfiolfőzelék – Lesence Sauvignon Blanc Prime 

poharak
Weblap készítés